Göz Hastalıklarında Lazerle Tedavi


Eximer laserle uygulanan sandiviç yöntemiyle miyop, astigmat ve hipermetrop kusurları kornea üzerinden bir kapak kaldırılarak dokunun içinde uygulanıyor. Tıp dilinde "lasik" olarak tanımlanan sandiviç tekniği, gözün normal anatomisini bozmuyor. Bu yöntemle yapılan ameliyatlar sonrasında gözde ağrı olmuyor. Klasik eximer laserin yeterli olmadığı yüksek bozukluklarda başarı artıyor.

Göz Hastalıklarında Lazerle Tedavi Nasıl Yapılıyor

Lasik'te göz, damla anestezi ile uyuşturulur. Gözün merceği olan kornea tabakasından otomatik bıçak ile ince bir kapak kaldırılır.


Kornea altındaki bölüme 10-15 saniyelik eximer laser uygulaması yapılır ve kornea tıraşlanır. Kornea kapakçığı tekrar kapatılır. Kaldırılan kapakçık dokunun kendi emme gücü ile hemen yerine yapışır. Laser böylece adeta sandiviç gibi dokunun içine uygulanmış olur. Gözün merceği korneanın, hiçbir anatomik özelliği bozulmadan tedavi gerçekleştirilir. Tedavi olan kişi yerinden kalkıp, istiyorsa işinin başına dönebilir. Görme çok kısa sürede netleşmeye başlar. Başarı oranı yüzde 90 olan bu yöntem hamilelere, göz tansiyonu, romatizma, şeker ve hormon problemi olan hastalara uygulanmıyor.
Göz Hastalıklarında Lazerle Tedavi Göz Hastalıklarında Lazerle Tedavi Reviewed by Editor on Pazartesi, Şubat 10, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.