İlk çift sistemli akıllı telefonlar üretilecek

Dünyada ilk çift sistemli akıllı telefon üretimi yapılacak.



Hindistan'ın Karbonn şirketi aynı anda Android ve Windows Phone mobil işletim sistemlerinin yönetimi ile çalışan dünyanın ilk mobil cihazını üretmek niyetindedir. Şirket Microsoft şirketi ile anlaşma imzaladı ve Haziran'da satışlara başlamaya hazırdır. Karbonn'un Başkanı Sudhir Xasia bu konuda bilgi verdi.

Sıradışı cihazda çift sistemin nasıl çalışacağı ve fiyat hakkında henüz bilgi verilmedi. Bununla birlikte, şirket temsilcilerinin açıklamasına göre, cihaz toplu kullanıcılardan daha çok teknoloji alanı ile ilgilenen kişiler için tasarlanmıştır. Sudhir Xasia cihazın kurumsal üreticiler ve teknikleri ile ilgilenen kişilerin hoşuna gideceğini vurguladı.

Karbonn'un olağanüstü akıllı telefonlarının Hindistan dışı piyasalara sürüleceği hakkında bilgi şimdilik mevcut değildir. Şu anda Windows 8 ve Android sistemlerini içeren birkaç hibrid tablet bilgisayar üretildi. Bununla birlikte, Windows Phone ve Android ile çalışan hibrid akıllı telefonlar henüz üretilmedi.

Son dönemlerde Microsoft gelişmekte olan ülkelerin şirketleri arasında Windows Phone taraftarlarının sayısını artırdı. İşbirliği sayesinde şirket Windows Phone'un Çin, Hindistan ve büyük artış potansiyeline sahip diğer ülkelerin pazarlarında popülerliğini artırmak niyetindedir.
İlk çift sistemli akıllı telefonlar üretilecek İlk çift sistemli akıllı telefonlar üretilecek Reviewed by Editor on Salı, Mart 04, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.