Kırlangıç fırtınası dizisi oyuncuları ve karakterleri

Fox ekranlarında yakında yayınlanmaya başlayacak olan Kırlangıç fırtınası adlı dizi zengin oyuncu kadrosuyla adından çok söz ettiriyor. Yapımcılığını Limon yapım Hayri Aslan'ın üstlendiği dizinin yönetmenliğini Emine Fulya Yavuzoğlu yapıyor, senaristliğini Erkan Birgören kaleme alıyor.

Ülfet gayri meşru çocuğunu doğum sırasında abisi Kudret'e vermek zorunda kalır. Bu sırada Kudret'in karısı da doğum yapmaktadır. Kudret çocuğu alıp kendi doğan çocuğunun yanına koyar ve karısının ikiz doğurduğunu söyler. Yıllar geçer. Bu sırrı bir tek Kudret'in annesi Fikret ana bilir. Meryem de Ülfet de olanlardan habersizdir. Şahin ve Yusuf birlikte büyürler. Kudret hangisinin kendi oğlu olduğunu bilmez.

Kırlangıç fırtınası dizisi oyuncuları ve karakterleri

Fikret Kuşkan - Kudret Turaboğlu: Ailenin reisi, ellili yaşlarında heybetli bir adam. Karanlık tarafları da olduğundan herkes ondan çekinir.

Kudret Turaboğlu gerçek adı

Kudret rolünü canlandıran oyuncu: Usta oyuncu Fikret Kuşkan Kırlangıç fırtınası dizisinde Kudret karakteri ile karşımıza çıkıyor. Fikret Kuşkan'ın rol aldığı bazı diziler; Çemberimde Gül Oya (Yönetmen Kahraman), Bıçak Sırtı (Orhan Ertuğrul), Parmaklıklar Ardında (Ahmet), Hanımın Çiftliği (Orhan), Hayat Devam Ediyor (İsmail Bakırcı), Yasak (Nazım Bey), Tanıklar (Adnan Kahveci), Çifte Saadet (Metin Saadet) ve Kurtlar Vadisi Pusu (Nikolay Tykin)

Emel Çölgeçen - Ülfet Turaboğlu: Kudret'in kızkardeşi, sert huylu bir kadındır. Çocuğu ve sevdiği adam elinden alındığından intikam hırsı ile yanıp tutuşuyor.

Ülfet Turaboğlu gerçek adı

Ülfet Turaboğlu karakterini kim canlandırıyor: Oyuncu, tiyatrocu ve sunucu Emel Çölgeçen özellikle Aliye dizisinde canlandırdığı Meriç rolü ile akıllarada yer etmiştir. Daha sonra oynadığı diziler; Sağır Oda (Azra), Kara Duvak (Berfin), Zeliha'nın Gözleri (Zeliha), Cennetin Çocukları (Sibel), Kapadokya Düşleri (Nihal), Arka Sokaklar (Seyran), Geniş Aile (Nilüfer), Sultan, Böyle Bitmesin (Serpil). Emel Çölgeçen son olarak Poyraz Karayel dizisindeki Sema rolü ile ekranlarda olmuştu.

Ayşenil Şamlıoğlu - Fikret ana: Otoriter ailede sözü geçen bir kadındır. Bir tek sözünü oğlu Kudret'e geçiremiyor. 75 yaşındadır. Herkes tarafından saygı görmektedir.

Fikret ana oyuncu

Fikret ana karakterini canlandıran oyuncu: Usta oyuncu, yönetmen ve yazar Ayşenil Şamlıoğlu bugüne kadar çok sayıda yapımda rol almıştır. Özellikle Ferhunde Hanımlar ve Bizim Evin Halleri dizileri ile tanınmıştır. Daha sonra Avrupa Yakası, Doktorlar, Fikrimin İnce Gülü, Medcezir, Kocamın Ailesi, Tatlı İntikam ve diğer birçok dizide rol almıştır.

Ebru Aykaç - Meryem Turaboğlu: Kudret'in karısı. Şahin, Yusuf, Reyhan ve İnci'nin annesi (öyle olduğunu sanıyor) Çocuklarını koruyup kollayan sevecen bir kadın.

Meryem Turaboğlu kimdir

Meryem Turaboğlu karakterini kim canlandırıyor: Ebru Aykaç Kırlangıç fırtınası'nda Meryem Turaboğlu olarak karşımıza çıkıyor. Hayatımın Rolü (Melek), Binbir Gece (Yasemin), Nefes (Çimen), İzmir Çetesi (Despina), Güneşi Beklerken (Demet), Yağmur Zamanı (Şule), Rüzgarın Kalbi (Mualla) rol aldığı yapımlardan bazılarıdır.

Ekin Mert Daymaz - Şahin Turaboğlu: Kudret ve Meryem'in oğlu. Genç ve yakışıklı bir delikanlı. Dikkafalı birisi.

Şahin Turaboğlu gerçek adı nedir

Şahin karakterini canlandıran oyuncu: Genç oyuncu Ekin Mert Daymaz dizide Şahin karakterini canlandırıyor. 1990 Hollanda doğumlu oyuncu aynı zamanda Best Model of Turkey yarışmasında 3. olmuştur. Daha önce Not Defteri (Egemen Şanoğlu), Çilek Kokusu (Volkan Mazharoğlu),  Hayat Sevince Güzel (Savaş Göçer) dizilerinde rol almıştır.

Gün Akıncı - Yusuf Turaboğlu:  Kudret ve Meryem'in oğlu. Şahin'i çok seviyor ve peşinden hiç ayrılmıyor.

Yusuf Turaboğlu Kimdir

Yusuf karakterini kim canlandırıyor: 1988 İstanbul doğumlu Gün Akıncı model, basketbolcu ve mühendistir. İlk dizisi Kırlangıç fırtınası dizisidir.

Damla Aslanalp -  Maral Yılmaz: İşitme engelliler öğretmeni. Canlı ve neşeli bir kız.

Maral Yılmaz gerçek ismi

Maral rolündeki oyuncu kimdir: Nergiz Damla Aslanalp 1990 Almanya doğumludur. 2013 Almanya Miss Turkuaz yarışmasında 3. olmuştur. Kadim Dostum dizisi ile oyunculuk kariyerine başlayan Damla Aslanalp daha sonra Filinta ve Hayat Sevince Güzel dizilerinde rol almıştır.

Ozan Osmanpaşaoğlu - Akın Aksel: Kudret'in otelinde müdür olarak çalışıyor. Annesini küçükken kaybetmiş, babası daha sonra Maral'ın annesi ile evlenmiş.

Kırlangıç fırtınası Akın kimdir

Akın Aksel karakterini canlandıran oyuncu: Ozan Osmanpaşaoğlu Kırlangıç fırtınası'nda Akın olarak karşımıza çıkıyor. 1983 Trabzon doğumlu oyuncu aynı zamanda müzisyendir. Aşk Yakar (Meriç), Ey Aşk Nerdesin (Hakan), Türkan (Turgut), Kalbim Seni Seçti (Emir), Merhaba Hayat (Doktor Mert), Güneşi Beklerken (Aksel Varol), Beni Böyle Sev (Tolga) dizilerinde oynamıştır.

İnanç Konukçu - Hikmet Turaboğlu: Hasta bir adam. Kalbi zayıf olduğu için yorulmaması gerekiyor.

Hikmet Turaboğlu kimdir

Hikmet karakterini kim canlandırıyor: 1985 Ankara doğumlu olan İnanç Konukçu Leyla ile Mecnun, Karanlıktaki Umut,  Behzat Ç. (Hayalet), Kaçak (Doktor Nazmi) dizilerinde rol almıştır.

Perihan Ünlücan - Reyhan Turaboğlu: Kudret ve Meryem'in kızı. Yirmili yaşlarında saf bir kız. Akın'a aşık.

Reyhan Turaboğlu

Reyhan karakterini canlandıran oyuncu: 1984 İstanbul doğumlu Perihan Ünlücan Kış Masalı, Hatırla Gönül, Karadayı, 20 Dakika, Keskin Bıçak dizilerinde rol almıştır.

Deniz Bolışık - Zehra Turaboğlu: Hikmet'in karısı. Meraklı ve konuşkan bir tip.

Zehra Turaboğlu

Zehra rolündeki oyuncu: 1982 Ankara doğumlu olan Deniz Bolışık Hisarbuselik, Nazlı Yarim, canan, Aşkın bedeli gibi yapımlarda rol almıştır.

Tülin Yazkan - İnci Turaboğlu: Kudret ve Meryem'in kızı. Sağır ve konuşamıyor. Sadece Meryem'le bakışlarıyla iletişim kurabiliyor. İçine kapanık bir kız. Resimle uğraşıyor.

İnci Turaboğlu

İnci rolündeki oyuncu: Tülin Yazkan 1991 İstanbul doğumludur. Yılanların Öcü, Yaz'ın Öyküsü ve Bodrum Masalı dizilerinde oynamıştır.

Haluk Cömert - Maksut
Gonca Cilasun - Sultan
Aslıhan Büyükdereli - Nergis
Atakan Yarımdünya - Yadigar
Deniz Orakçı - Çiçek
Gürkan Günal - Cengiz
Yıldırım Gücük - Ahmet
Ergül Coşkun - Hamdiye
Gökhan Azlağ - Kudret'in gençliği
Zeynep Elçin - Ülfet'in gençliği

Yapım: Limon yapım
Yapımcı: Hayri Aslan
Yönetmen: Emine Fulya Yavuzoğlu
İkinci yönetmen: Eray Koçak
Senaryo: Erkan Birgören
Genel koordinatör: Mehmet Serkan Turhan
Proje koordinatörü: Bilge Elif Özköse
Görüntü yönetmeni: Eyüp Boz
Kırlangıç fırtınası dizisi oyuncuları ve karakterleri Kırlangıç fırtınası dizisi oyuncuları ve karakterleri Reviewed by Editor on Pazar, Şubat 19, 2017 Rating: 5

1 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.