Sualtı Dünyası

İşte bugünkü doğa sporlarının kısa bir tarihi. Ve bu sporların şüphesiz en popülerlerinden biri olan balıkadamlık. Sualtına ilk başlayanlar, genellikle ilk başlarda sualtı kulüplerine çekinerek giderler ve içlerinde sualtı sporunun zorlukları ve tehlikeleri ile ilgili hep bir şüphe vardır. Fakat iyi bir eğitimin ardından korku yerini heyecana, o da zaman içerisinde zevke bırakır. Artık suyun altında nefes almanın inanılmaz cazibesini tatmıştır balıkadam.
"İlk deniz dalışında benzeri heyecanlar yaşanır. Özellikle hava şartları kötüyse, soğuk, yağmur gibi olumsuz etkiler kişinin canı sıkabilir. Ta ki balıkadam dalınana değin. Sualtı öyle güzellikler saklar ki, görmek için dalmak ve yakından bakmak gerekir. Balıklar, kabuklu hayvanlar, bitkiler, yosunlar, deniz ağaçları, binlerce yıllık tarihi eserler, batıklar, anforalar, toplar, tüfekler ve hatta hazineler. Kimileri için umut kapısıdır sualtı. Yüzlerce yıl önce batmış bir geminin hazinesi için yıllarca peşinden gidilir. Ya da sünger avcıları, inci avcıları gibi suda geçer ömrü kişinin. Bizim gibi büyük şehirlerde, doğadan uzak, stresli yaşayanların amacı ise, ayda bir gün bile olsa bu sıkıntı ve stresi unutturacak bir kaçış aranmak ve bilinmeyende gezinmek, eliyle balıkları beslemek, yüzlerce yıllık tarihe dokunmak, özetle hoşça vakit geçirmek."

Bu sporu öğrenmek sanıldığının aksine çok kolay. Dünya Sualtı Konfederasyonu ve Türkiye Sualtı Federasyonu'nun belirlediği standartlarda eğitim alıp, uluslararası dalıcı brövesine sadece 6 günde sahip olabilirsiniz. Yaklaşık 10 saatlik bir teorik eğitim ve 5 pratik dalış sonunda, Dünya Sualtı Konfederasyonu'nun eğitim programını tamamlayıp, sualtı dünyasına merhaba demek, hatta su üstündeki hobilerinizi sualtına indirmek oldukça kolay.

Su üstünde fotoğraf mı, video mu çekiyorsunuz, yoksa arkeolojiye merakınız mı var?. Karada yapılabilen ve akla gelmeyecek bir sürü şeyi sualtında gerçekleştirebilirsiniz. Yeter ki içinizdeki şüpheyi bir kenara bırakıp sualtında ilk nefesi alın. Hiç değilse 1 kez ...
Sualtı Dünyası Sualtı Dünyası Reviewed by Editor on Cuma, Mayıs 18, 2012 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.