Aishwarya Rai Bachchan Kimdir?

Aishwarya Rai Bachchan Hint oyuncu ve modeldir. 1994 yılı Dünya güzellik yarışmasının birincisidir.

Aishwarya Ray 1 Kasım 1973 yılında Mangalore Hindistan'da ticaret donanması subayı ve yazar ailesinde doğdu. Çocukluğunda klasik müzik ve dans öğrenmiştir. Koleji bitirdikten sonra üniversiteye kabul olur ve okuduktan sonra moda tasarımcısı oluyor. 1994 yılında Dünya güzellik yarışmasının birincisi olmuştur. Modellik eğitimini alması rağmen doktor olmaya çalışıyordu. Fakat bu hayali gerçekleşmedi. Ailesi Hint aydınlarının tabakasına dahil olduğundan Aishwarya Ray geleneklere uyarak ve ciddi bir disiplinle terbiye almıştır.


"Dünya güzeli" unvanını aldıktan sonra Bollywood tarafından keşfedildi. Sinemada ilk rolü 1997 yılında "Iruvar" filmi olmuştur. "Yalancı aşık" filminden dolayı ise ödül almıştır. 2000 yılında "Sonsuza kadar seninle" filmi ile en iyi kadın oyuncu ve 2001 yılında "Ödüle sevgi" filmi ile en iyi oyuncu olarak ödül aldı.

2002 yılında oynadığı Hint sinemasının en başarılı filmi "Devdas" Cannes film festivalında yayınlanmıştır. Aishwarya ise 2003 yılında bu film festivalinin jüri üyesi seçilmiştir. 2004 ile ilk ingiliz dilli film olan "Bride & Prejudice" de çekildikten sonra Hollywood da onunla ilgilenmeye başladı. O balmumu figürü ünlü Madame Tyusso müzesini süsleyen ilk Hint oyuncudur.


Birkaç yıl Salman Han ile nişanlı kalan Aishwarya, onun kıskançlıklarından dolayı ayrılır ve bir süre Londra'da yaşar. Aktör Vivek Oberoi ile bir süre ilişkisi süren Aishwarya 2007 yılının Nisan ayında Hindistan'ın ünlü sinema oyuncusu  Amitabh Bachanın oğlu Abhishek Bachchan ile nişanlanır ve Nisan'da evlenirler.


Aishwarya Ray dört dil biliyor: Hintçe, İngiliz, Tamilce ve Urduca. Loreal, Coca Cola ve DeBeers pırlantalarının yüzüdür. Filme göre kazancı 15 milyon doları buluyor. Son oynadığı filmler : "The Last Legion", "Jodhaa Akbar", "Sarkar Raj", "The Pink Panther 2", "Endhiran". Şu anda sinema oyunculuğunu sürdürüyor.
Aishwarya Rai Bachchan Kimdir? Aishwarya Rai Bachchan Kimdir? Reviewed by Editor on Salı, Ocak 21, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.