Golf Sporu

Türkiye'de birkaç yıl öncesine kadar sadece, zenginlerin yeni hobisi, iş adamlarının buluşma vesilesi olan golf, açılan sahalar, düzenlenen turnuvalarla artık uluslararası bir nitelik kazanmış durumda. Golf oynayanların sayısının açılan yeni tesisler sayesinde, bu sene %40 gibi bir artış göstereceği sanılıyor. Bu, bugün Portekiz'de turizm gelirlerinin yarısından fazlasının golften elde edildiği düşünülürse ülkemiz adına umut verici bir gelişme.


Golf, Türkiye için aslında yeni bir spor dalı değil. Golfün ülkemizdeki tarihi 1895 yılında Amerikalar'ın kurmuş olduğu İstanbul Golf Kulübü'ne kadar uzanıyor. Tarihi bu kadar eski olmasına rağmen golf, kamuoyunda 1990 tarihinde golf yatırımı yapmak isteyen yatırımcılara devletin arazi tahsis etmeye başlamasıyla gündeme geliyor.

Hiç bilmeyenlere golf, zengin işi, fazla performans ya da fiziki güç istemeyen, oldukça rahat bir spor gibi gelebilir. Golf tabii ki, futbol gibi koşturmalı ve terleten bir spor değil ama gün boyu golf oynandığında kilometrelerce yüründüğü ve saatlerce ayakta durulduğu unutulmamalı.


Konsantrasyon Oyunu
Her oyunda olduğu gibi, yetenek ve egzersizin çok önemli olduğu golf için konsantrasyon çok önemli. Kafanın sadece topa ve deliğe yoğunlaştığı anı, bu oyun tutkunları bütün streslerinden uzaklaştıkları an olarak nitelendiriyor.

Golf Oynamak İçin...
Azimli ve sabırlı bir insansanız, golf oynamak için hangi yaşta olduğunuzun çok önemi yok. Oyunun en önemli özelliği de bu zaten; her yaştan insanı buluşturabilmesi... Golfün çok özel bir kıyafeti yok. Temelde kumaş pantalon, polo yaka tişört tercih ediliyor. Golfte teknik çok önemli. Golf sopasını elinize alıp topa yaklaştırdığınız andan itibaren ayak, kol ve vücudunuzun son derece uyumlu olması ve topa vurmaya karar verdiğiniz andan itibaren de, golf dışı düşüncelerden arınmış kafanızın ve keskin gözlerinizin devreye girmesi gerekiyor.

Stilinizin Oturması İçin Egzersiz Şart
Her sporda olduğu gibi, gelişmek için egzersiz çok önemli. Bu amaçla günde yüzlerce kez topa vuran insanlar var. Bol egzersiz yapıp, zekanızı iyi kullanırsanız, bir de yeteneğiniz varsa golfü zevk dışında profesyonelliğe götürmemeniz için hiç sebep yok.
Golf Sporu Golf Sporu Reviewed by Editor on Salı, Ocak 21, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.