Şeker hastalarına "akıllı" lensler Google'dan

"Google" şirketi Google Glass'a benzeyen yeni ürün prototipini tanıttı, fakat bu ürün toplu ve ticari kullanım için tasarlanmamıştır.

Yeni ürünü internet devinin "Google X" bilimsel bölümü icat etti. Lensler küçük kablosuz çip ve lensin yumuşak malzemesinin iki katı arasında bulunan küçük sensör yardımı ile şekerin seviyesini ölçmektedir. "Google" şirketinin icadı, gezegenin her 19. insanının uğradığı, şeker hastalarının hayatını kolaylaştırmak için kuruldu. Günümüzde şeker hastaları kan şekerinin seviyesini düzenli olarak kontrol etmelidirler ve bunun için her gün parmaklarından kan almak durumunda kalıyorlar.


"Google X" temsilcileri bu konu ile ilgili: "Bu, tetikleyici ve ağrılı bir işlemdir. Sonuçta, birçok diyabetli insan kanlarında şekerin seviyesini denetimli olduklarından daha geç kontrol etmektedirler" diyorlar.

Şu anda ürünün prototipini testten geçirdiler ve bu tür lensleri kullanacak insanları bilgilendirme yöntemi arıyorlar. Lens yaratıcılarının sözlerine göre, teknolojinin toplu kullanıma uygulanması henüz beklenmiyor. Şirketin blogunda şöyle yazıyor: "Bu teknolojinin uygulanmasından bahsetmek için henüz çok erken, ama biz çeşitli klinik araştırmalar yaptık ve onlar bizim prototipimizin donanımı için yardımcı oluyor. Umarız, ileride bu teknoloji diyabetli insanlara yardımcı olacak"
Şeker hastalarına "akıllı" lensler Google'dan Şeker hastalarına "akıllı" lensler Google'dan Reviewed by Editor on Salı, Ocak 21, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.