Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Geleneksel lezzetlerden olan Zeytinyağlı barbunya taze malzemelerle evde kolaylıkla yapılabilecek lezzetlerdendir. Gerekli olan malzemeler aşağıdaki gibidir.

  • 1 kilo taze barbunya
  • 1 adet ufak boy patates
  • 3 adet iri domates
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak

Yapılışı

Sebzeler ince doğranır. Sotelendikten sonra barbunya da ilave edilr. Az su eklenilip pişmeye bırakılır.

Doktor Ender Saraç'ın programında önerilen Zeytinyağlı barbunya tarifidir.

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi


Barbunyanın faydaları

  • Barbunya vücuda güç ve enerji verir
  • Vücudun gelişimini ve onarımını destekler
  • Kemikleri güçlendirir
  • Romatizmaya iyi gelir
  • Böbrek rahatsızlıklarına iyi gelir
  • Böbrek kum ve taşlarını düşer
  • Sinirleri kuvvetlendirir
  • Kalp çarpıntısına iyi gelir
  • Protein içeriği yüksektir
  • Potasyum ve magnezyum bulunur
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Reviewed by Editor on Pazartesi, Haziran 30, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.