Azerbaycan temsilcisi "Eurovision 2014" ün 1. yarı finalınde mücadele edecek

Bugün 59. "Eurovision" şarkı yarışmasına ev sahipliğini yapacak Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da kura töreni yapıldı.


Törenden önce Kopenhag'ın yarışmanın ev sahibi şehri olarak tanıtımı yapıldı. Daha sonra törenin sunucuları bu yılın yarışma kurasının kurallarını anlattılar. Danimarka'nın komşuları İsveç ve Norveç önceden saptandığı gibi sırasıyla 1. ve 2. yarı finallerde mücadele vereceklerdir. Bu adım her iki ülkeden gelecek taraftarların sayıca fazla olması ve diğer ülkelerden olan taraftarlar için biletlerin ayrılması ile ilişkilendirildi. Aynı zamanda verilen bilgiye göre, komşu ülkelerin birbirine oy vermesinin önüne geçmek için ülkeler 6 sepete bölündü. Azerbaycan'ın adı Beyaz Rusya, Gürcistan, Rusya ve Ukrayna ile birlikte 3. sepete kondu.

Daha sonra çekiliş düzenledi ve sonuçta Azerbaycan temsilcisinin 1. yarı finalin birinci bölümünde İsveç, Arnavutluk, İzlanda, Rusya, Letonya, Ermenistan ve Estonya gibi ülkelerin temsilcileri ile yarışacağı belirlendi.

Birinci yarı finalin ikinci bölümünde ise Belçika, Macaristan, Moldova, Karadağ, San Marino, Portekiz, Hollanda ve Ukrayna mücadele edecek.

Doğrudan finale dahil olan Fransa, İspanya ve ev sahibi Danimarka yarı oy hakkına sahip olacaklardır.

Bu arada, geçen yıl İsveç'in Malmö kentinde yapılan "Eurovision" şarkı yarışmasında Danimarka'nın temsilcisi Emily de Forest "Only Teardrops" şarkısı ile kazandı. Bununla da Danimarka 2014 yılının yarışmasının ev sahipliğini yapmaya layık görüldü.

Eurovision 2014 Ne zaman yapılacak?

Bu yılın "Eurovision" yarışmasının 1. yarı finali mayısın 6'sı, 2. yarı finali mayısın 8'i, büyük final ise 10 Mayıs 2014 tarihinde Kopenhag'ın "B & W Hallerne" arenasında yapılacak.

Azerbaycan'ı bu yıl temsil edecek şarkıcının kimliği Mart başlarında belli olacak.
Azerbaycan temsilcisi "Eurovision 2014" ün 1. yarı finalınde mücadele edecek Azerbaycan temsilcisi "Eurovision 2014" ün 1. yarı finalınde mücadele edecek Reviewed by Editor on Pazartesi, Ocak 20, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.