Dünyanın En İyi Oyun Kurucuları

Dünyanın en iyi oyun kurucularının adları belli olmuştur. Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS) 2013 yılının en güçlü oyun kurucularının listesini açıkladı.


 Kurumun dünya ülkelerinde yer alan temsilcileri arasında yapılan anket sonuçlarına göre, İspanya milli takımının ve "Barcelona" kulübünün futbolcusu Andrés Iniesta birinci oldu. Iniesta 132 puanla diğer futbolculara büyük fark atmıştır.

İkinci sırada Almanya milli takımı ve "Arsenal" ın (daha önce Real Madrid'in) futbolcusu Mesut Özil aldı. Özil, toplam 94 puan topladı. İtalya Milli Takımı'nın eski üyesi, şu anda "Juventus" da oynayan Andrea Pirlo ise 78 puanla 3. oldu.

Listede sonraki yerleri Bastian Schweinsteiger (Bayern Münih, 61 puan), Xavi Hernández i Creus (Barcelona, 56), Yaya Touré (Manchester City, 21), Toni Kroos (Bayern Münih, 10), David Silva (Manchester City), Juan Mata (Chelsea, her ikisi 6) aldılar.
Dünyanın En İyi Oyun Kurucuları Dünyanın En İyi Oyun Kurucuları Reviewed by Editor on Pazartesi, Ocak 20, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.